Support our efforts, sign up to a full membership!
(Start for free)
Register or login with just your e-mail address
Artist

Emmelie De Forest

   
Number of songs: 2 | Total weeks on charts: 113
Appearing in a total number of: 19 charts | Total period running: 328 days
Songs by Emmelie De Forest
Biography
Emmelie de Forest er født i Randers, Danmark den 28 Februar 1993, af en dansk mor og en svensk far med engelske, tyske og østrigske aner.

Hun er opvokset i den lille hyggelige by, Mariager i Nordjylland, men tilbragte også meget af sin barndom i Sverige på den gård hendes far havde udenfor Stockholm på øen Adelsö, som ligger i søen, Mälaren. Emmelie begyndte at synge nærmest før hun kunne tale og har siden hun var 3 år gammel, været fast besluttet på at hun skulle være sanger.

Hun underholdte og sang tit til familie sammenkomster og fester, eller der hjemme, hvor hun sang, og spillede klaver og hendes far spillede på mundharpe.

Hun startede på den Grundtvig Koldske Friskole, Vindblæs Friskole, Norup, da hun fyldte 6. En skole, hvor der blev lagt stor vægt på den kreative udfoldelse: sang, skuespil, musicals og teater, tegning og maling. Her begyndte Emmelie at optræde og få store opgaver på scenen, når der var koncerter, musik arrangementer eller musicals.

Hun dimmiterede senere fra Friskolen, som 16 årig efter at færdiggjort 9. klasse i 2009.

Efter en periode, hvor Emmelie havde sunget i kirkekor, startede hun som 14 årig i 2007 med at synge i Steve Cameron's Gospel kor i Hadsund, hvor hun fik flere solo partier, kom i praktik hos Steve Cameron og fik lov til hjælpe med at dirigere koret.

Samme år sang hun sit første festival job, på Ajstrup Festivalen, i Nordjylland med guitaristen Thue Curry. Senere fulgte mange flere festivaler. Emmelie begyndte kort tid efter at synge og spille med den skotske sanger, musiker og sangskriver, Fraser Neill.

"Vi tog ud og spillede og sang i 4 år på diverse festivaler, deriblandt Nibe Festivalen, byfester, spilesteder, restauranter, kulturhuse, privatfester og værtshuse. Der var gang i den! Vi var næsten ude hver weekend.
Jeg prøvede at synge i en masse forskellige sammenhænge, mødte mange mennesker og fik en masse oplevelser og live erfaring i en meget ung alder".- fortæller Emmelie.

Emmelie indspillede sin første cd i 2007, og sin anden cd i vinteren 2008/foråret 2009, som begge var cd'er med klassiske gamle rock, folk og blues numre.

I 2010 indspillede hun cd'en "Emmelie de Forest & Fraser Neill" med originale Folk sange, skrevet af Fraser Neill og Judi McKeown.

I efteråret 2010 fik Emmelie, som 17 årig et legat fra en fond til hendes sang uddannelse.
Og da hun fyldte 18, i år 2011 pakkede hun sine ting, og rejste fra Mariager i Nordjylland til København, hvor hun var blevet optaget på Katrine Sadolin's "Complete Vocal institute" for sangere.

"Der sang jeg uafbrudt og lærte en masse. Det var en meget spændene tid, hvor jeg arbejdede med mig selv og fik prøvet mange ting af med min stemme.

2012 har været et år for mig, hvor jeg arbejdede, rejste, begyndte at indspille i studie i Nordsjælland og i København, jeg skrev flere digte og tekster og startede med at spille guitar.
Jeg har nok altid vidst, at det var den her vej jeg ville gå, det kunne bare ikke være anderledes. Også selvom jeg var nødt til at rejse langt væk, fra min familie og alle mine venner, for at forfølge min drøm.
Musikken og sangen har altid været min passion.

Det har været en måde for mig at udtrykke mig selv på og få afløb for en masse ting og sager. Sangen har inspireret mig og har hjulpet mig igennem svære tider."

I januar 2013 kommer der til at ske en masse spændende ting for Emmelie! Det er stadig hemmeligt, men vil snart blive offentliggjort her på siden, indenfor de næste par dage!
Sources: Wikipedia, Top40-Charts.com Editorial team


Emmelie De Forest in the news
Eurovision Song Contest 2013: Winner Is Emmelie De Forest (Denmark) With 'Only Teardrops'! (19/05/2013)



You might be interested also in...

Top songs from around the world today




© 2001-2024
top40-charts.com (S4)
about | site map
contact | privacy
Page gen. in 0.0990860 secs // 86 () queries in 0.094054222106934 secs