Support our efforts, sign up to a full membership!
(Start for free)
Register or login with just your e-mail address
 Artist 


Jurk!
   
Number of songs: 2 | Total weeks on charts: 8
Appearing in a total number of: 2 charts | Total period running: 42 days
Biography
Op 15 januari 2010 verscheen het debuutalbum 'Avondjurk' van JURK!

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven vormen samen JURK! De heren zijn bekend van hun samenwerking in het populaire VPRO programma 'Draadstaal'. Daarnaast was Jeroen een van de 'Lama's' en is hij te zien als teamcaptain bij 'Ik Hou Van Holland'.

Met het debuut album 'Avondjurk' bewijst het duo ook muzikaal uit de voeten te kunnen. Het album, waar ruim 5 jaar aan is gewerkt is veelzijdig en sluit naadloos aan bij de uitverkochte theatertour met de gelijknamige titel langs 50 theaters. Kleine gevoelige nummers (Tram 7, Sporen, Lente) worden afgewisseld met frisse up-tempo songs (Zou Zo Graag, Niemand). 'Sorry' (met een Spaanstalig refrein) en het in het Limburgs gezongen 'Verrukkelijke Leven' zorgen ervoor dat 'Avondjurk' een groot muzikaal avontuur is dat liefhebbers zal verrassen.

Dennis van de Ven (1973) studeert in 1996 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Na een aantal jaren te hebben geregisseerd richt hij zich op het acteren, schrijven en zingen. In 2000 gaat hij onder de naam JURK! een samenwerking aan met zijn beste vriend Jeroen van Koningsbrugge, wat resulteert in het absurdistische sketchprogramma NIEUW DIER. Hiervan neemt Dennis, naast het acteren, het grootste deel van de scripts voor zijn rekening. Dennis en Jeroen worden als duo echt bekend bij het grote publiek met het zelfgeschreven satirische VPRO-programma DRAADSTAAL (2007-2009).

Na een jarenlange voorbereiding komen Dennis en Jeroen met JURK! in 2010 met hun debuutalbum AVONDJURK. De release van dit album wordt gevolgd door een nu al een uitverkochte theatertour.

Jeroen van Koningsbrugge volgde de toneelschool in Maastricht en daarna de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Nog tijdens zijn studie, speelde Jeroen in HAMLET van Theu Boermans bij de Trust (winnaar Gouden Gids Publieksprijs 1998) en speelde in onder meer JEFF KOONS (Theu Boermans), HOOLIGANS (Peter Pluijmmaekers), VROLIKSTRAAT 26 HUIS (Marcus Azzini) en LEVEN IN HEL (Ramsey Nasr).

Daarop volgde in het seizoen 2003/2004 een rol in SCHEEPSJONGENS VAN DE BONTEKOE (Peter de Baan), GILGAMESJ van de Theatercompagnie en in 2005 Orkater’s DE KORTSTE EEUW (Gijs de Lange). Bij het grote publiek werd Jeroen vooral bekend door zijn rol als Harry Peeters in de dramaserie IC (IDTV). In 2005-2006 vertolkte Jeroen hoofdrollen in de tv series SPRINT en KOPPELS. Jeroen speelt de hoofdrol in de film LINKS (Foukje Tan).

Hij was een van de Kannibalen in DE KANNIBALEN en hij schreef zowel als acteerde in de komische sketches serie NIEUW DIER. In 2006 was Jeroen te zien als presentator van het programma MANNEN MANNEN. Twee jaar lang was hij een vaste Lama in het BNN programma DE LAMA’S. Jeroen strijdt als teamcaptain tegen Beau van Erven Dorens in het televisie programma IK HOU VAN HOLLAND en tegen Katja Schuurman in het programma TUSSEN DE OREN.

Sinds 2007 maakt Jeroen samen met Dennis van de Ven het sketches programma DRAADSTAAL voor de VPRO. Het duo komt als JURK! in 2010 na een jarenlange voorbereiding met een hun debuutalbum: AVONDJURK. De release van dit album wordt gevolg door een uitverkochte theatertour langs ruim 50 theaters in Nederland.

User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License and may also be available under the GNU FDL.
Sources: Last.fm, Wikipedia


Songs by Jurk!You might be interested also in...

Top songs from around the world today


© 2001-2020
top40-charts.com (S4)
about | advertise | site map
contact | privacy
Page gen. in 0.1269851 secs // 89 () queries in 0.11912965774536 secs


Support Top40-Charts.com (5$/year) We noticed you are using an Ad blocker! Please consider supporting our site. We provide free content for everyone and would love to only be funded by music lovers -> Find out how